
Türkiye: Ahırda süt sağımı sırasında elektrik çarpması olayı bildirildi.
Süt sağımı sırasında ahırda bir kişinin elektrik akımına kapıldığı bildirildi.

Süt sağımı sırasında ahırda bir kişinin elektrik akımına kapıldığı bildirildi.
İl Tarım Müdürlüğü, 15 milyon liralık destek ödemesinin hesaplara yatırıldığını bildirdi.
Süt ürünlerinin çevrim içi satışındaki artışta yoğurt ve lor peynirinin öne çıktığı bildirildi.
Makineyle süt sağma işlemi sırasında bir kadın elektrik akımına maruz kalarak öldü.
Ahırda süt sağma sırasında bir kişi hayatını kaybetti.
İpsala’daki çeltik üreticilerinin 55 lira düzeyinde fiyat beklentisi olduğu aktarılıyor; bunun gerçekleşmiş bir fiyat olmadığı belirtiliyor.
İzmir valiliği verilerine göre il tarım sektöründen 4,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiş, zeytin ve zeytinyağı bu gelirde belirleyici rol oynamıştır.

Meksika'nın San Luis Potosı eyaletinde süt çiftlikleri kapanma tehlikesiyle mücadele ediyor.

Türkiye genelinde büyükbaş hayvan envanterinde sınırlı bir artış tespit edildi.

Hayvancılık istatistikleri, küçükbaş grubunda yükseliş yaşandığını gösteriyor.

Kayseri ili için üreticilerin beklediği tarım destek ödemesinin detayları kamuoyuna duyuruldu.
Hayvancılık faaliyeti için kurulan bir işletmenin, kent sınırları içinde yer alması nedeniyle resmi desteklerden yararlanamadığı bildirildi.

Trakya Birlik ayçiçeği için ton başına 37 bin TL ön alım fiyatı açıkladı, bu fiyat üreticilerde hayal kırıklığı yarattı.
Şiddetli yağmur sonucu iki kentte tarlalar su altına kaldı, otomobiller metrelerce sürüklendi ve 3 kişi son anda kurtarıldı.

CHP milletvekili Sarıbal, çiftçilerin borçlarının yeniden yapılandırılması için bir çağrıda bulundu.

Trakya Birlik, 2026-2027 üretim sezonu için ayçiçeği ön alım fiyatını belirledi.

Türkiye genelinde serbest piyasada fındık fiyatlarının illere göre açıklandığı bildirildi. Haber başlığında fiyatların miktarı, değişim yönü ve ilgili illerin ayrıntıları yer almı…

Orman Genel Müdürlüğü (ORKÖY) salep üretim faaliyetleriyle 3 milyon lira gelir elde etmeyi planlıyor.
Kocaeli ilinde tarımsal üretimde yapay zeka destekli teknolojilerin kullanımına başlandığı bildirildi.
Tarlada 10 TL olan ürünün markette 85 TL'ye satıldığı belirtilerek meyve-sebze fiyatlarında araçlı farkın büyüdüğü rapor edildi.

Trakya Birlik, ayçiçeği ürünü için ön alım fiyatını belirleyip kamuoyuna duyurdu.

Adana ili, Türkiye'nin toplam ayçiçeği üretiminin yaklaşık onda birini karşılıyor.

Tarım yetkilileri, ülke genelinde 789 bin dekar ölçüsünde sera ve tünel tarımı alanının mevcut olduğunu açıkladı.

Aydın'da küçükbaş hayvan üreticilerine milyonlarca liralık destek sağlandı ve ödemeler üreticilerin hesaplarına yatırıldı.